koeien naar buiten, boksen

Leroy Holsteins en Jerseys  

Boerderij de Heerlijkheid

Jersey KendraLeroy Adrienne 31

Wie zijn wij:

Graag stellen wij ons aan u voor. Bij "even voorstellen" vertellen we meer over onszelf. En verder stellen we ons bedrijf graag aan u voor. Bij "geschiedenis" gaat het vooral over de locatie, en bij "het bedrijf nu" vertellen we meer over de ontwikkelingen van ons bedrijf tussen 1974 en nu.

In de kop van deze website-pagina staan twee namen:

Leroy Holsteins en Jerseys

In 1987 zijn Hielke en Hanny voor een stage 10 weken in Canada geweest. Tijdens een  rondreis kwamen we dit bord tegen. Leroy lijkt op onze namen "De Rooij" en "Leusink". Zouden we ooit een melkveebedrijf bezitten, dan zouden de koeien deze prefix krijgen.
Village of Leroy 1987
De Holsteiners deden al in de jaren 70 intrede op ons bedrijf. Daarover is meer te lezen op de pagina fokkerij geschiedenis.
In 2013 kwamen de eerste Jerseys op ons bedrijf.
De bedrijfsnaam "Leroy Holsteins en Jerseys" dragen we vooral uit naar collega veehouders en fokkers. Het is de stalnaam/prefix van onze melkveestapel.

Boerderij "De Heerlijkheid"

De bedrijfsnaam "Boerderij De Heerlijkheid" dragen we vooral uit naar onze omgeving, de mensen die ons bedrijf bezoeken en voor educatie. Deze naam verwijst vooral naar de mooie locatie. Gelegen in het Lingelandschap, vernoemd naar het Huys van de Heerlickheyt Wadenooyen. Hierover meer op de pagina geschiedenis.

koeien op een rij aan het voerhek logo Boerderij De Heerlijkheid vanaf de Bommelweg gezien