vlinder

Leroy Holsteins en Jerseys  

Boerderij de Heerlijkheid

Jersey KendraLeroy Adrienne 31

Activiteiten:

Op Boerderij "De Heerlijkheid" willen we ons ook bezighouden met andere zaken dan alleen koeien melken. Het bedrijf ligt tussen de nieuwbouwwijk Passewaay (Tiel) en het dorp Wadenoijen. Onze buren zijn dus allemaal burgers. Daarom vinden we het belangrijk om contact te houden met de mensen uit de omgeving.

Boerderij educatie Rivierenland:

Al sinds 1975 komen (kleuter)klassen op ons bedrijf. Sinds kort is er een mooi initiatief gestart waar wij ons bij aan gesloten hebben. Boerderij-educatie Rivierenland is een initiatief van zo'n 40 bedrijven dat basisschoolklassen verspreid door het Rivierenland en de steden eromheen een educatief lesprogramma op de boerderij wil laten volgen.

Boerderijbezoek:

We vinden het leuk om mensen op de boerderij te ontvangen en uit te leggen hoe het allemaal reilt en zeilt op een melkveebedrijf. Daarom zijn we in september 2012 begonnen met het opstellen van het bedrijf. Al heel veel mensen zijn op bezoek geweest en hebben een kijkje genomen op de boerderij en bij het melken, veel kinderen hebben geholpen met het voeren van de kalveren. De open middag is gemiddeld één keer per maand op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur. Toegang gratis. Voor data: ga naar --> activiteiten --> boerderijbezoek.

.

Tijdens de vrijdagmiddag openstelling ging een koe kalven
handmelken: verse melk is warm de werking van de drinkautomaat bij de kalfjes is interessant